Mij

WwxOkrk_2_mapHET WEER OENTSJERK wordt ‘gemaakt’ in Oentsjerk (Oenkerk) in de gemeente Tytsjerksteradiel in de provincie Fryslân.

De hobbymatige registratie van de weergegevens gebeurt met een Davis Vintage Pro II (draadloos) weerstation. Het station staat, vanwege de ligging tussen de -dorpse-  bebouwing, geregistreerd als een ‘stad-station’. De windmeting staat circa 9 meter boven peil, en circa 2,5 meter boven de hoogste bebouwing.

De gegevens worden volledig geautomatiseerd verwerkt door het pakket WeatherDisplay dat ook als server naar deze website fungeert.

De meetgegevens moeten als hobbymatig informatief worden beschouwd en professionele toepassing voor welk doel dan ook is geheel voor het risico van de gebruiker. Het linken naar informatie op deze website is niet verboden, maar het zou prettig zijn dat even te melden.

De informatie van HET WEER OENTSJERK wordt door diverse organisaties toegepast voor hun diensten. Dit zijn onder andere de regionale nieuwssite Wâldnet, de internationale weersites Wunderground (USA) en Awekas (Oostenrijk).

Deze website is gemaakt in WordPress, het thema is gebaseerd op ‘Serene’ van Elegant Themes.