Mij

WwxOkrk_2_mapHET WEER OENTSJERK wordt sinds 2004 ‘gemaakt’ in Oentsjerk (Oenkerk), in de gemeente Tytsjerksteradiel in de provincie Fryslân, Nederland.

De hobbymatige registratie van de weergegevens gebeurt met een Davis Vintage Pro II (vorige versie) draadloos weerstation. Het station staat, vanwege de ligging tussen de -dorpse-  bebouwing, geregistreerd als een ‘stad-station’. De windmeting staat circa 9 meter boven peil, en circa 2,5 meter boven de hoogste bebouwing.

De gegevens worden volledig geautomatiseerd verwerkt door de applicatie WeatherDisplay het systeem dat ook als server naar deze website fungeert.

 

De informatie van HET WEER OENTSJERK wordt door diverse organisaties toegepast voor hun informatiediensten over het weer. Dit zijn onder andere de regionale nieuwssite Wâldnet, de internationale weersites Wunderground (USA) en Awekas (Oostenrijk).

Het linken of deeplinken naar informatie op deze website is natuurlijk niet verboden, maar het zou prettig zijn als je de bron dan even op je eigen website meldt.

Disclaimer

Alle gegevens op deze website moeten als hobbymatig informatief worden beschouwd. Elke (professionele) toepassing van de hier gepubliceerde gegevens, voor welk doel dan ook, is geheel voor het risico van de gebruiker.

 

Deze website is gemaakt in WordPress, het thema is gebaseerd op ‘Serene’ van Elegant Themes.